RSS

Azam Baru Seorang Anak Polis (2013)

Assalamualaikum


Anak polis . Yes , aku salah seorang daripada mereka . Sebab tu kawan tak berani nak buli aku . Sekali aku report je , habis lah kaki dan tangan diorang . #macamgempakje HAHA . Polis selalunya dikaitkan dengan sikap yang garang , tegas dan penyelamat negara . #yeke?? Aku pun tak tahu sebab ayah aku tak garang , tak jugak tegas . Penyelamat negara ? No but penyelamat family . #banggaayahaku . HEHE .

Sebagai anak polis yang bertauliah #Ehh? , banyak perkara yang aku kena jaga seperti kelakuan dan adab . Yelah , nanti takde lah makcik pakcik yang suka mengumpat tu kata ,"bapak polis tapi perangai anak macam syaitonn" , "anak polis memang prangai macam ni eh ?" Haa , kan tak sedap didengar dek halwa telinga . Hello makcik pakcik , anak jahat bukan salah mak ayah je tau . #misunderstanding . HAHA .

So , sebagai anak yang buat itu tak boleh , buat ini tak boleh , kekadang timbul lah keinginan untuk buat benda-benda yang ketidakmatangan jiwa keremajaan . #Fuyooayatkau . Contohnya , aku teringin nak masuk CC and teringin nak pegang rokok . #Opps? Ini kalau ayah aku baca , mahunya dia lempang aku 17 kali , cekik leher aku , patahkan tulang aku dan karate aku sampai lunyai . Wahahaa , sensetif betul ayah aku bab bab jenayah ni . Polis lah kata kann .

Persoalannya , salahkah aku untuk mempunyai azam sebegitu rupa ? Hanya kerana aku seorang anak polis ?  Ok . Malas betul aku nak buat ayat macam dalam novel tu . #hentamsajalabu . So , azam aku ialah masuk CC . THEHE . Masuk CC pun boleh dijadikan azam . Apalah aku ni . Tukar . Azam 2013 aku ialah memperkukuhkan bahasa Inggeris . That's right . My English is so bad . #BajetMatsallehcelop . HAHA .

p/s : Baju sekolah aku besar gila . Mesti alim kat sekolah nanti a.k.a nerd . Best nya :P

Sincerely,
 Farhana Ramlan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

Nur Zafirah said...

wah,azam yang aneh--'
anyway,untungla ayah polis,smua org takut nak kacau kan.hihi

FaraHana said...

haha.. tp kdg2 kna buli ngn kwn baik sndiri .

Budak Ewan said...

wahh! azam yang 'ohsem' :)

FaraHana said...

yup. ohsem dan pelik :)

1D =] said...

azam yg bagus! semoga berjaya =) n baju sklh tu, boleh guna utk thn dpn lagi satu.. hehehe =)

FaraHana said...

hehe .. thanks :) yup . Jimat duit utk thun dpn kan ^^

Post a Comment