RSS

Duta Amerika Pilih Ayah Aku !

Assalamualaikum .

As we all know , dekat Bangkok , Thailand sekarang ni dah macam medan perang . Bom sana , tembak sini , serang hendap dan macam macam lagi lah . Jadi duta Amerika pun mahukan seramai 20 orang pegawai polis dari negara Malaysia untuk turun ke Bangkok untuk pulihkan keadaan . 

Keadaan Di Bangkok , Thailand

Aku tak faham kenapa mesti import polis luar . Kat Thailand pun dah cukup polis dan tentera untuk kawal keadaan . Kenapa duta AMERIKA yang pilih ? Apa kena-mengena antara Amerika , Thailand dan Malaysia ? Duhh ! Sakit otak aku . Segan pulak nak tanya terus kat ayah aku . Takpe , aku akan tanya jugak nanti . #malubertanyasesatjalan . Kalau ikut information daripada ayah aku , dekat Kuala Lumpur ni 3 orang yang terpilih termasuk ayah aku . Kawan ayah aku yang duduk di Johor pun terpilih jugak . #Nasibbaikadakawan .

Kenapa mesti ayah aku ? Actually , aku suka ayah aku dapat pergi negara orang and menyumbangkan sedikit pertolongan tapi kenapa mesti Bangkok ? Kenapa mesti tempat yang berperang ? Apa-apa pun aku and family redha je lah . Kalau ayah aku tak pergi , boleh diberhentikan kerja . Aku harap ayah aku akan pergi dan balik dengan selamat . Aminn . Ayah aku akan pergi sana 13 Jan ini selama dua minggu . Dua minggu tanpa ayah di sisi . Boleh ke ? #InsyaAllah .

p/s : Harap pembaca dapat mendoakan semoga 20 orang Polis Malaysia Terpilih selamat pergi dan selamat pulang ke tanah air .

Sincerely,
 Farhana Ramlan

Sumber Gambar : BHarian

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

Adibah said...

oooh. ayah saya pun terpilih jgk. sme larh kite :)

FaraHana said...

serius ? wah .. Ade kawan ^^

cik.KyN ツ said...

takpe dik, kita doakan semua akn baik okay :)

FaraHana said...

terima kasih kak kyn :) Aminn ! ~

Post a Comment